Témáink

2012. május 18., péntek

Mediterrán Családi vállalkozás tradícióval




Családi vállalkozás tradícióval
Tetőcserepek múlttal és jövővel
Hagyomány és korszerűség a Mediterrán Magyarország Kft.-nél

Cégünk a Mediterrán Magyarország Kft. a hazai tetőcserép piac 100%-ban magyar tulajdonú tetőcserép gyára. A beton az egyetlen alapanyag, amellyel a családi vállalkozásunk már 1920 óta dolgozik. Ekkor alapította iparosműhelyét a vállalkozó szellemű Mészáros Kálmán, amelyből a mai nemzetközi hírnevű, betoncserepeket és komplett tetőfedési rendszert gyártó Mediterrán vállalatcsoport nőtte ki magát.
Az alapító Mészáros Kálmán, a ma Szlovákiához tartozó Negyeden kezdett el beton alapú cserépgyártással foglalkozni. A kézi munkával előállított ún. „Mészáros cserepek” már közel 90 éve megtalálhatóak a környék tetőin. Ez önmagában igazolja az akkori betontechnológiai feltételek mellett gyártott termékek jó minőségét. 1995-ben fia, Mészáros Vilmos, a dél-baranyai, régi iparos hagyományokkal rendelkező Bóly városában folytatta a családi tevékenységet egy félautomata gépsor segítségével.
1999-ben a gyártási technológiánk eljutott a teljesen automatizált cserépgyártásig. Ekkor már a harmadik generációnk vállalhatta a garanciát arra, hogy európai színvonalú cserép kerüljön a házak tetejére. A fejlesztések révén elindult a Mediterrán 10-es termék gyártása. Az új forma hamar közkedveltté vált. A termék 2004 őszétől a Danubia nevet vette fel. 2001-ben termékkínálatunk tovább bővült a Coppo termékcsaláddal, mely formájában és színeiben is a mediterrán tájak napfényes hangulatát idézi. 2003-ban alapos kutatómunka eredményeként a Coppo termékvonalat speciális, többszörös felületkezeléssel láttuk el. A Coppo így 2003 tavaszán méltán elnyerhette a Construma Nagydíjat. 2005-ben a vállalkozásunk a hornyolt, kettős-ívesvágású Rundo tetőcseréppel bővítette kínálatát.  A tetőfelújításokhoz, műemlékek fedéséhez kiválóan alkalmas Rundo igazi építészeti gyöngyszem, mely még ebben az évben BNV Nagydíjjal igazolta sikerét. A hullámos Standard cserép szintén 2005-ben került forgalomba a magyar piacon. A sikertörténet folytatásaként 2007-ben megjelent a formájában és színében összetéveszthetetlen Zenit tetőcserép.
Országos értékesítő hálózatunk tagjai teljes körű és ingyenes szolgáltatási csomaggal segítik az építkezőket és beruházókat. A mérethűségre, a fagyállóságra és vízzáróságra vállalatunk 30 év garanciát vállal.
A piac meghatározó szereplőjeként a Mediterrán cégcsoport Magyarországon és a környező országokban (Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország) egyéni megoldások sokaságát biztosítja. A 2000-ben létrehozott Mediterrán Szlovákia Kft. volt a külföldi terjeszkedésünk első állomása. A sikeres külföldi nyitásnak köszönhetően 2004-ben a vállalat új gyártóüzemet létesített a szlovákiai Farkasdon. A piacépítés 2005-ben tovább folytatódott a Romániában székelő Mediterran Rom Sisteme de Invelitori SRL és a Horvátországban bejegyzett Mediterran Crijep d.o.o. leányvállalataink alapításával.
2008-ban a Mediterrán kapacitásának bővítésére Kunszentmiklóson, zöldmezős beruházással hoz létre egy új, automata gyártósorral felszerelt, korszerű üzemet. Az új üzem technológiája alapján a térség legnagyobb és legmodernebb betoncserép-gyára lett. „Az új üzemmel magasabb minőséget és ellátási rugalmasságot biztosítunk, mely lehetőséget teremt arra, hogy a célpiacokon még hatékonyabban és egyenesebben tudjuk kiszolgálni a Mediterrán cserép iránti keresletet.” A termelésbe történő jelentős mértékű befektetések által a Mediterrán Kft. képes lesz megőrizni és erősíteni piaci pozícióját,
A 2010-es év további technológiai előrelépést hozott a cég életében. A mai technológiai tudás legmagasabb szintjét képviselő  Resistor felületkezelési eljárás került bevezetésre, mely - a fokozott színvédelmen túl - már sok tulajdonságában túlmutat a korán. Olyan felület alakítható így ki mely kidolgozottságával, felhasznált alapanyagaival a jelenlegi legmagasabb minőséget képviseli.
2012-ben a családi vállalkozás átadta a legújabb, bólyi gyárát. Ez a gyár tartalmaz már minden olyan újítást, amit a tetőcserép gyártás-technológia az elmúl években fel tudott mutatni. A Mediterrán új gyára Európa első olyan üzeme, amely a tömegtermelés mellett alkalmas az egyedi vevői igényeknek megfelelő kisszériás gyártásra is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése