Témáink

2015. június 22., hétfő

Lapostető Egy kicsit máskép szigtelve Bauder bitumenes lemezekkel




A megfelelő tetőszerkezetet a már meglévő, illetve a tervezés alatt álló födémszerkezet és az épület rendeltetési célja együttesen határozza meg. A különböző Bauder rendszerelemek egymással tetszőlegesen kombinálhatók: a hagyományos hegeszthető lemezek az időtakarékos BauderTHERM lemezekkel vagy a hidegen öntapadó BauderTEC rendszer lemezeivel. Ezek pedig a szabadon választott hőszigetelő elemekkel.

Hidegen öntapadó rendszerek -
szigetelés tűz és láng használata nélkül
Nem hőálló aljzat, illetve nem hőálló hőszigetelés esetén célszerű a vízszigetelés során a hegeszthető lemezeket mellőzni. Ez azonban történhet kompromisszumok nélkül is! A BauderTEC és a BauderTEC DUO olyan komplett hidegen öntapadó rendszerek, amelyek egyszerű, gyors és biztonságos fektetést tesznek lehetővé.

BauderTEC a hidegen öntapadó rendszer
A tető vízszigetelésénél a biztonság mind nagyobb és nagyobb szerepet kap. A tűzvédelem egyre inkább megnehezíti a nyílt láng használatával történő munkavégzést. A tűzveszély első sorban a műanyag elemek (felülvilágítók, szellőzőcsövek) esetében áll fenn.  Ezért a legjobb megoldás a hegesztőpisztoly használatának teljesen mellőzése.  A BauderTEC egy olyan hidegen öntapadó rendszer, amely gyors és tiszta fektetés tesz lehetővé csekély szerszámhasználat mellett, csökkentve ezzel a szállítási költséget és a munkadíjakat.
Fektetés lánghegesztéssel vagy hidegen öntapadó eljárással
A BauderTEC rendszer hidegen öntapadó lemezei problémamentesen kombinálhatók egyéb minőségi elasztomerbitumenes hegeszthető lemezekkel. Hőérzékeny hőszigetelés estén például alsó rétegnek a hidegen fektethető BauderTEC KSA lemezt, felső rétegnek pedig a hegeszthető  BauderKARAT zárólemezt ajánljuk.
További lehetőség, hogy a tetőfelület vízszigetelése hagyományos hegesztéssel, a tűzveszélyes csatlakozások pedig hidegen öntapadó varratlezárással kerülnek kialakításra. A BauderKARAT minden lapostető esetében ideális megoldást jelent.
Megoldás minden esetre
A sokoldalú BauderTEC rendszerrel bármely bonyolult tetőforma biztonságosan és tisztán szigetelhető új építésnél és felújításnál egyaránt. A lapostető irányelveknek megfelelően a tető lejtésének minimum 2%-nak kell lennie. A kiváló minőségű BauderTEC termékek a hegeszthető lemezekkel együtt 2% alatti lejtés esetén is biztonságos szigetelést eredményeznek.
Erős tetőlejtésnél (pl.:sédtető), ahol a hegesztés problematikus, a hidegen öntapadó BauderTEC rendszer felülmúlhatatlan.
A BauderTEC minden ismert födémszerkezeten alkalmazható:
  • trapézlemezen: a lépésálló BauderTEC KSD párazáró lemez
  • fa födémszerkezenél a lemezek fektetése során nem jelentkezik tűzveszély
  • hőérzékeny aljzat (EPS, PVC felülvilágító kupola) esetén a nyílt láng használata teljes mértékben mellőzhető.        
 
Erős és takarékos – az aktív hegesztéstechnika / BauderTHERM
A BauderTHERM rendszer mérföldkőnek számít a lánghegesztéssel történő minőségi vízszigetelés területén. A speciális bitumenből készült THERM csíkok gondoskodnak a biztos tapadásról minimális felmelegedési idő mellett. Ezzel idő, pénz és energia takarítható meg.
A gyorsaság és a gazdaságosság manapság két rendkívül fontos fogalom a tető vízszigetelése során. A BauderTHERM korszerű megoldásnak számít, segítségével a vízszigetelési feladatok igényesen elvégezhetők.
A szakmai előírások a vízszigetelés első rétegének pontonkénti vagy sávos ragasztását ajánlják, ami optimális megoldást jelent a felújítások esetében. A mindennapi gyakorlatban azonban a pontszerű hegesztés meglehetősen nehéz és időigényes munka, a ragasztás nem minden esetben szakszerűen történik. Ezen nehézségek kiküszöbölésére fejlesztettük ki a BauderTHERM rendszert.
 A THERM rendszer különlegessége az innovatív THERM csíkokban rejlik. A csíkok kiváló minőségű, gyorsan aktiválható öntapadó elasztomerbitumenből készülnek. A nagyobb tapadási felület érdekében számukat megnöveltük, melynek eredményeként a bitumenes ragasztás néhány másodperc alatt elkészül.
Vitathatatlan előnyök
A BauderTHERM lemezek fektetése ellentétben az egyébként hosszadalmas és időigényes munkafolyamatokkal, könnyen elvégezhető.
Minimális felmelegedési idő
A speciális bitumen kitűnő öntapadó tulajdonságnak, illetve a lemez dombormintázatának
köszönhetően a felmelegedési idő nagymértékben
lerövidül. A lemez gyorsabban ragasztható.

Idő- és pénzmegtakarítás
Gyors és biztos hegesztés: a THERM lemezek felületét csak rövid ideig kell melegíteni, ami lényegesen gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé. Az öntapadó elasztomerbitumen mellett
további ragasztó felvitele már nem szükséges, a hőszigetelő anyagot közvetlenül az aktivált THERM csíkokba lehet fektetni.

Ellenőrzött páranyomás kiegyenlítés
A párnyomás kiegyenlítő csatornarendszernek - THERM csíkok és bitumenmentes, talkumos részek - köszönhetően a THERM rendszer hossz- és keresztirányban is ellenőrzötten biztosítja a páranyomás kiegyenlítést.

Időjárástól független fektetés
Az öntapadó elasztomerbitumen külső hőmérséklettől való szinte teljes függetlensége a BauderTHERM DS 1 DUO és BauderTHERM DS 2 párazáró lemezek vitathatatlan előnye. A lemezek beépítésére így egész évben lehetőség van.

Szakszerű ragasztás
A THERM csíkok meghatározott száma (kb. 60 %) garantálja a működőképes és szakszerű ragasztást 20 méter épületmagasságig zárt épületben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése